Egy modern és előremutató márkának a tudatosság és fenntartható szemlélet képviselete és erősítése alap dolog, nem pedig marketing fogás. 


Azt gondolom hogy a környezetvédelem és a klímaváltozás által okozott problémák elleni küzdelemben a szabályok mellett az innováció kell hogy legyen a legfőbb eszközünk. Eddig is nagyon sok problémát megoldottunk már, képesek vagyunk ezen is felülkerekedni. Persze ez nem elsősorban egy márka feladata, ugyanakkor mindenki feladata és kihívása egyszerre, ezért mindent meg kell vizsgálni ennek fényében. Is.


A gyártás teljes mértékben itthon történik és ezen nem is tervezünk változtatni. Anyagaink jelentős része is itthon készül, amit pedig nem gyártanak itt, az is inkább az EU-ból származik mint messzebb. A textilbőreink Olaszországból és Lengyelországból származnak. Sokkal kevesebb energia megy így el a szállításra, a minőség is jobban garantálható, és a lokális gazdaság előnyei is vele járnak. Házhozszállításunk karbonsemleges, kompenzáljuk az általa keletkezett kibocsátást.


Anyagaink jelentős része műanyag alapú, vagy tartalmaz műanyagot. A pazarlás, túltermelés és az egyszer használatos termékek gyakorlata jogosan kap súlyos kritikákat. A műanyag egy könnyen előállítható, és kiváló tulajdonságokkal rendelkezik, ezért terjedt el, és ezért csábító akár egyszeri használat után eldobni, ami viszont egy fenntarthatatlan és felesleges gyakorlat. Mi hosszú élettartamú, tartós termékeket gyártunk belőle gyakorlatilag hulladék nélkül, amik aztán életciklusuk végén újrahasznosíthatóak. Azt gondolom hogy ez egy előremutató, takarékos és tudatos felhasználása az innovatív és modern anyagoknak. Jelenleg a legtöbb alternatíva vagy nagyobb lábnyommal jár, vagy inkább kísérleti fázisban van. Folyamatosan figyeljük ezeket, és nyitottak vagyunk arra hogy a legújabb vívmányokat kombináljuk a már bizonyítottan jó megoldásokkal.


Az innováció mellett a gyenge pontok erősítése lehet a másik fontos proaktív eszközünk korunk kihívásaival szemben. Ilyen például a keletkező hulladék kérdése - egyrészt törekednünk kell rá hogy minél kevesebb keletkezzen, amit pedig végül eldobunk az minél többet szolgáljon addig, illetve minél inkább visszaforgatható legyen. Ugyanakkor a környezetszennyezést nem csak így tudjuk megfékezni, hanem úgy is, hogy szigorú hulladékgazdálkodással biztosítjuk hogy az a hulladék aminek a létrejöttét nem tudjuk elkerülni, sehogy ne kerülhessen a természetbe, hosszú távon sem. 

A vásárlóinkkal jó kapcsolatot igyekszünk ápolni nem csak eladás előtt, hanem utána is. Sokan évek óta járnak hozzánk vissza, és már az egész családnak, baráti társaságnak, vagy a fél munkahelynek helixe van. Figyelünk a visszajelzésekre, sok dolgot ezeknek köszönhetően fejlesztettünk vagy változtattunk. A problémákat nem kikerülni szeretjük, hanem megoldani. Hosszú távon is szervizeljük a táskákat amennyiben szükség van rá, szerencsére ezzel kevés dolgunk akad a strapabíróságuknak köszönhetően.